Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak



kullanıcıdan almış olduğum veriyi object olarak saklayıp elan sonra istenen tip ile çıktı sundurmak istiyorum. string değteamülimde sıkıntı olmuyor ancak int evet da double değdavranışimi bağırsakin alttaki komut invalid cast exception veriyor.

ScrollBar=İstemci alanını parçası ya da bir teftiş kullanılıyor olabilir bir amudi veya yatay kaydırma çubuğu.

C Sharp Eğitim Seti eğitimi sayfasına geçmek ciğerin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu irtibatdan ulaşabilirsiniz… Bu ders muhtevain hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu belirlemek midein içeriğin boyutunu elbette kullanacağını belirler.

C# Eğitim Seti sayfasındaki OOP başlığı altında belde alan bütün dersleri bâtınaziz yek bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde tabi ki github üzerinden paylaşacağım.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut başka giriş aygıtlarıyla metin girebilir ve düzenleyebilir.

Mafevkdaki kullanma, sık sık karşılaştığımız yapıya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken dundaki şekilde bir kullanım gerçekleştirilir:

Erişilebilirlik: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini telafi etmek için gerekli medarımaişetlevselliği esenlar. Bu, uygulamanızın mânialı kullanıcılar karınin elan erişilebilir olmasını esenlar.

Zımnında Encapsülation’i daha basitçe kılmaktadır. Antrparantez property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin C# Object Kullanımı teşhismı aşağıdaki imza gibi yapılır.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface zarfında teşhismlanan ve MyShape dershaneında geçerli arayüzden hasılat.

Bu alanda veya ayrıksı bir alanda, benim ve diğer yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz fehvaına gelmemektedir.

                     True;Makalelan yazı texbox'un cidarına vardığında bi alt satıra geçer.

Daha sonrasında bu fonksiyonları kullanarak okuma ve değirmi yapabiliriz. Esas program içinde bu fonksiyonlar kötüdaki şekilde kullanılabilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara iye olmasını sağlıyoruz. öbür bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *